Het motivatietouwtje

Nu ongeveer een maand nadat ik begonnen ben gezonde keuzes te maken in mijn eet- en beweegpatroon vraag ik me af wanneer ik daar eigenlijk precies mee gestart ben. Ik heb me gewogen op 27 juli dat weet ik wel. Twee dagen daarvoor lunchte ik met een collega en gaf ik aan dat het mijn “galgenmaal” was en ik daarna zou gaan beginnen met gezond eten. Ik had geloof ik kalfskroketten op brood.

Het is natuurlijk niet dat ik die nooit meer zal kunnen eten, maar voorlopig ben ik het niet van plan. Ik doe nu even niets wat me van koers kan afbrengen. Niet omdat ik denk dat ik van kroketten aankom, maar wel omdat ik weet dat als ik  ze nu neem, een stemmetje zal opdoemen dat zegt “ach, dan kan dat ijsje ook wel…. en die chips…. en dat wijntje…” Ik neem dus nu best iedere dag iets dat niet heel gezond is (vandaag wat chocolade, in het weekend had ik wijn), maar niet iets waarvan ik weet dat het me triggert om te gaan overeten. Geen winegums dus, geen fudge, geen taart of cake, en ook geen kauwgom of andere dingen waar een erg zoete smaak aan zit. Fruit uitgezonderd. Kort gezegd krijg ik van een appel geen zin in een heel krat appels, maar van een punt appeltaart wel in de hele taart.

Wat me op koers houdt is ook resultaat zien. En dat zie je niet altijd op de weegschaal. De afgelopen week stond ik praktisch stil in gewicht en dan haal ik af en toe mijn troef tevoorschijn, het touwtje dat ik nog voor 27 juli maakte en toen precies om mijn taille paste. Het touwtje zit permanent in mijn portemonnee en als ik even denk dat het allemaal niet opschiet, doe ik het even om mijn taille en dan zie ik de 12 centimeter die het touwtje nu al te lang is. Veel hè?  Wat zal het touwtje aangeven op de dag dat ik naar Aruba vlieg?


                                                   motivatietouwtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>