No photo’s, please

Nu ik toch begonnen ben met het open en eerlijk vertellen over mijn stappen naar een gezond gewicht, en ik het ergste, mijn begingewicht, al heb gedeeld (114 kg, aaaaagh), gelijk ook maar het andere erge: foto’s. Het is natuurlijk aardig om progressie aan de hand van foto’s bij te houden, maar ja…. dat betekent dat je toch echt een beginfoto moet hebben. In de vakantie heeft mijn vakantiemaatje een paar hele erge foto’s van me gemaakt. Leuk, lachend, maar jee, ben ik dit?

Het stelselmatig doen alsof er niets aan de hand is, is helaas een grote valkuil van mij geweest. Een tijd niet op de weegschaal, rekbare kleding, gewoon niet op de foto. En verder heel hard mijn buik inhouden als er iemand naar kijkt en zich afvraagt of ik zwanger ben (Nee, dus!).

Inmiddels heb ik besloten dat ik wat ik ook weeg of hoe ik er ook uitzie, ik niets heb om me voor te schamen. Het is hooguit erg jammer dat ik zo ongezond met mezelf ben omgegaan en dat ik mezelf daarmee tekort heb gedaan, maar ik heb niet ” gefaald ” en ik “ben ook niet verkeerd” . Ik heb alleen een beetje een onhandige strategie gehad om met moeilijke dingen van het leven om te gaan en met de leuke dingen want ik (over)at zowel van verdriet als frustratie als vreugde.

 

                                                            no photos week 1

Inmiddels heb ik besloten dat ik beter verdien, dat ik me weer energiek wil voelen en ondernemend. Dat ik leuke(re) kleding wil kunnen dragen, dat ik me aantrekkelijk(er) wil kunnen voelen, dat ik makkelijk in een vliegtuigstoel wil kunnen passen als ik over 7 weken naar Aruba vlieg.

En daar werk ik nu hard aan. Door iedere dag gezond te eten, door iedere dag te bewegen en heel vaak te sporten. Door mezelf niet op mijn kop te geven, maar ook niet op de bank te blijven hangen.

Vanochtend woog ik me en was ik 6 kg kwijt. Ik hoop op 15 kg voor Aruba en zet alles op alles om dat te bereiken. Vanochtend ben ik de 16 km naar mijn werk gefietst, vrijdag fiets ik ze weer terug. Ik ben op weg….

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>