Wat werkt voor mij?

image

Als ik mijn dagelijkse portie voor- en na verhalen lees valt me  een ding op: aankomen lijkt voor iedereen zo’n beetje hetzelfde te gaan, afvallen en een gezond gewicht behouden doet iedereen op zijn eigen manier.  Als ik heel eerlijk ben, wil ik het liefst lezen over vrouwen van mijn lengte en startgewicht die binnen een klein aantal maanden het aantal kilo’s kwijt zijn geraakt dat ik kwijt wil en die daarna nooooit meer zijn aangekomen (en liefst nu weer doen wat ze voor ze afvielen deden…) oftewel: ik wil graag het sprookje.  Ook wil ik graag zelf dat mijn lijf van de ene op de andere dag fit en gezond is. Guess what? Het gaat niet zo….

Dit weekend ging ik bij het buiten zetten van de vuilniszak door mijn rug. Kan gebeuren…. Ik heb er zaterdag expres een beetje doorheen gefietst en gewandeld om in beweging te blijven. Maar misschien bedoelen ze met ‘ in beweging blijven’ niet dat je 35 kg fietst en 10 km wandelt, misschien is dat een beetje overdreven en is ook iedere dag een tot twee keer met de kettlebells trainen en de 30 days crunches challenge doen en fietsen of op de crosstrainer een beetje veel als je net weer gaat bewegen. Kortom: ben ik mezelf niet overdreven aan het pushen voor resultaat met als grote kans dat ik over een week of 8 totaal gedesillusineerd (want nog niet op streef of te moe of de salades zat) de boel opgeef?

Het midden vinden tussen alles of niets is voor mij best lastig. Toevallig een kenmerk van veel dieters…. En dat midden, dat is echt de weg naar een blijvend resultaat. Dus ik stuur weer bij. Fijn dat mijn lijf me aangeeft daaraan behoefte te hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>