When does the happiness start?

Via mijn favoriete verzamelaar van succesverhalen van afvallers kwam ik op een verhaal terecht van een vrouw die twintig jaar flink zwaar was en dacht nooit te kunnen afvallen omdat ze het ‘eetgedeelte’ niet onder controle kreeg. Sporten deed ze wel. Ze had door Oprah te kijken twee keer een eye opener. De eerste was toen Oprahs trainer een fors zware man die wel regelmatig sportte zei dat als je sport en je zo zwaar bent, je serieus (oude) emotionele pijn aan het wegstoppen bent. (Trance eating noemt ze dat) De tweede was toen ze een zangeres zag met wie ze zich altijd verwant voelde die ook steeds jojo’de maar nu dankzij een speciaal yoga programma slank was en belangrijk gelukkiger en meer in balans leek dan ooit. Dat was haar startpunt.
Ik heb haar verhaal op ‘theweighwewere’ bewaard omdat het zo vol zat met herkenbare dingen. Het filmpje (eigenlijk best een lange film) was nog meer inspiratie en ze heeft ook een website: www.staceymorris.com waar veel info op te vinden is.
Wat mij vandaag in dit filmpje raakte was het verhaal dat ze twee keer 100 pounds (45 kg) afviel en zich steeds daarna afvroeg ‘when does the happiness start?’ Als je zoveel te verliezen hebt, lijkt het soms dat je gelukkiger gaat worden als je op gewicht bent en dat is dus niet zo…. Dat geluk heb je ergens anders uit te halen. Daarover later meer.

Het filmpje vind je door deze link te gebruiken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>