Veel op mijn bordje, misgrijpen en spijkerbroeken

Ik schreef eerder al dat er even heel veel is dat me tegelijk bezighoudt. Ik ben namelijk allemaal plannetjes aan het uitvoeren en heb het daardoor erg druk en moet -wat onrustig is voor mijn kleine gezinnetje-‘s ochtends soms vroeger de deur uit dan mijn dochter. De vele idee├źn die ik heb cirkelen de hele dag rond in mijn hoofd en de herfst dient zich aan met zijn benauwdheid (ik heb astma) en daardoor is bewegen minder makkelijk zolang ik mijn medicijn niet neem (ik moet weer even naar de apotheek) en daardoor slaap ik soms slecht.
Dit speelt nu al meer dan een week en het heeft effect op mijn eetpatroon: ik snoep weer (meer). Bestond mijn eten de afgelopen maanden uit 95% gezond en 5% lawaaivoer, nu is het meer 70-30. Je zou kunnen zeggen dat als ik nog ietsje meer beweeg ik die extra snoep etc kan “opvangen”, maar dat is nou juist niet wat ik ga doen, want:

  • Extra ‘moeten’ sporten geeft meer drukte
  • Die drukte geeft nog meer onrust en snoepbehoefte
  • Het minder gezonde eten lokt fysiek al een reactie op om meer ongezond te eten
  • Mijn huid is gelijk een stuk minder stralend dan eerst (ja, even lekker ijdel, maar wel een mooie ‘reden’ om mezelf voor te houden als ik voor een moeilijke keuze sta)
  • Het hoeft helemaal geen moeite te kosten om eten te plannen en te bereiden dat meer voldoening geeft dan salade. (Salades werken perfect voor me in de zomer, maar nu wil ik soep en stamppot).

image

Ik ben blij dat ik deze periode van ‘het gaat even wat lastiger’ gewoon ben blijven doorlopen iedere dag. Met de benauwdheid komt nl ook een reden minder te bewegen: het gaat nl weer even wat moeilijker. Ik heb ook deze week weer iedere dag mijn 10.000 plus stappen gezet. En dat voelt niet meer als een bijzondere prestatie maar iets dat ik nou eenmaal gewoon doe, zoals tandenpoetsen. De effecten van dat wandelen zijn heel erg merkbaar. De belangrijkste verandering voltrekt zich bij mijn taille: ook de broek die me net pas paste kan ik nu zonder de knoop of rits los te maken uit doen. En dat is goed nieuws want juist buikvet schijnt heel ongezond voor je te zijn. Het is trouwens wel een rare ervaring want het gaat daar duidelijk sneller dan elders waardoor een maat kleiner voorlopig niet past.

Gisteren was er kermis in Leiden. Ik heb veel lol gehad met een graai in de grijpbak. Helaas geen minion mee kunnen nemen….maar niet echt teleurgesteld daarna weer vrolijk de kermis over. Je weet natuurlijk tevoren dat je mis kan grijpen en toch doe je het. Zo kan het met jezelf een gezonde lifestyle aanleren ook zijn. Soms grijp je even naar minder gezonde dingen, ook al zeg je daarbij tegen jezelf ‘zou je dat nou wel doen?’ De kunst is er niet meer verder mee door te gaan, maar die graaibak achter je te laten terwijl je weer de kermis op wandelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>