Thaise pompoensoep en zuchetti

Gisteren hield ik mijn eerste table d’hote met als thema het boek ‘Rising strong’ van Brene Brown. Tables d’hote zie je veel bij Franse campings en b&b’s: je schuift aan om mee te eten wat de pot schaft met de mensen die ook toevallig aanschuiven. De kans is dat je een leuke groep mensen treft en leuke gesprekken hebt. Ik vind het een leuk concept, een leuke kans om mijn gezonde kookkunsten een beetje uit te leven en ik wil ook graag dat het ergens over gaat, dus ik combineer het met een soort ‘boekenclub’.

Het gesprek gisteren was hartstikke fijn en het eten ook, dus ik deel het menu even:

  • Thaise pompoensoep
  • Zuchetti met pesto, parmezaanse kaas en pijnboompitten. Brood met pesto erbij
  • Frambozen, ananas en citroenkwark.

De Thaise pompoensoep

image

Ik vind Thais eten heerlijk, dus ik koos deze versie van de herfstige pompoensoep. Het Thaise zit hem in het citroengras, de rode pepertjes en de kokosroom die erin gaat. Ik heb mijn recept van smulweb, maar heb het nog wat aangepast.

Ingredienten:
2 flespompoenen
1 stengel citroengras
1 aardappel
2 of 3 rode pepertjes
Blikje kokosmelk
500 ml kippenbouillon
4 sjalotjes
1 teentje knoflook
Handje basilicum

Fruit de sjalotjes, in stukjes gesneden pepertjes (zonder zaadjes tenzij je van heel pittig houdt), geknakte citroengras en knoflook in een eetlepel olie in de pan. Voeg de kippenbouillon toe (ik nam een potje inclusief kipstukjes en goot wat extra water in de pan). Voeg als de bouilon kookt de in stukjes gesneden pompoen zonder schil en aardappel toe.
Kook 20 minuten (ik liet hem wat langer koken om het citroengras de kans te geven veel smaak af te geven aan de soep, maar gaar is klaar). Pureer met staafmixer. Voeg kokosroom toe, roer goed door en serveer met reepjes basilicum bovenop de soep. Heerlijk!

Let wel op: kokosmelk is vet, het is geen magere maaltijd, maar wel erg gezond en lekker!

 

De zuchetti

image

De zuchetti ofwel courgette spaghetti maak je met een groentenpuntenslijper zoals op de foto. Als je ze gesneden hebt doe je ze een minuutje in een pan met kokend water. Daarna in een vergiet laten uitlekken.

Ik roerde er een eetlepel of twee zelfgemaakte pesto door, maar een gewone tomatensaus is ook heerlijk. Over de zuchetti strooide ik nog wat pijnboompitten en wat geraspte parmezaanse kaas. Razendsnel klaar, gezond en heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>