Fake it ’til you make it….

De beste tip om weer goed op de rit te komen met gezond eten kwam deze week van mijn dochter die een paar laarsjes van me aantrok en ermee door de kamer liep. ‘Wat ben je lang!’ zei ik haar en zij zei lachend ‘Ja, fake it ’til you make it!’ want inderdaad zo lang is ze nog niet.

image

Toen ze het zei ‘klikte’ er gelijk iets. Inderdaad, ik hoef ook niet bezig met  (100%) gezond te eten, en daar een soort interne strijd over te voeren, maar ik fake gewoon dat ik al slank ben en het zo wil houden. In NLP noemen we dat ‘act as if’ en dat doen we om informatie op te halen over de succesvoorwaarden voor hetgeen we willen bereiken. De succesvoorwaarden voor blijvend slank? Bewegen (check!), drie gezonde hoofdmaaltijden (check!), gezonde tussendoortjes (check!) en eventueel een klein beetje van iets ongezonders (klein stukje chocolade, ook check!)

En zo maar weer verder….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>