Wandelen

Vrijdag begon mijn eerste vakantiedag met een katerig gevoel. Ik had erg lang op moeten blijven om mijn dochter op te halen van het kerstgala van school en daarna vroeg op moeten staan om mijn auto naar de garage te brengen. En dan had ik ook nog afgesproken om te gaan wandelen. Ik had er niet veel zin in. Te laat ging ik de deur uit en ik liep groggy op weg naar de vriendin met wie ik ging. We zouden naar de kerstmarkt in de stad maar het werd polderpark Cronesteyn.

image

 

Pratend liepen we door het park. Totdat ik op een bruggetje opeens besefte ‘hee, ik voel me weer helemaal fit!’.

Op werkdagen loop ik iedere dag minstens 8 km. In het weekend probeer ik, maar niet krampachtig ook  11.000 stappen per dag te halen. Soms zijn het er 15.000, soms ook 8000. En dat is best. Ik voel me er fit, vrolijk(er) en gezond bij. Het is echt fijn als bewegen een vast onderdeel van je leven uitmaakt. (Als je eenmaal begonnen bent….)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>