Als wat werkte niet meer werkt….

Kijk wat voor jou werkt en doe dat. Dat is mijn advies voor iedereen die (flink veel) wil afvallen. Doe dat bij voorkeur op een gezonde manier, zou ook nog mijn sub-adviesje zijn, maar het belangrijkste is: kom erachter wat voor jou werkt.

Want eigenlijk is het simpel: meer energie uit dan in, betekent gewicht verliezen… (Echt??? Joh!) hoe je de factoren van die rekensom bepaalt: de energie in, de energie uit, en de JIJ die het doet is de crux.

kom erachter wat voor JOU werkt dus….

Dat geldt zowel voor eten als bewegen en zelfs voor de mentale manier waarop je jezelf begeleidt. Voor de een werkt een dieet met producten die je moet eten of moet vermijden, voor de ander een aanpak waarin alles mag als je maar binnen een aantal calorie├źn of punten blijft. Voor de een werkt het inhuren van een personal trainer en dagelijks gewichtheffen terwijl voor de ander dagelijks extra lang lopen met de hond (van de buren) werkt. Voor de een werkt motiveren met beloningen, terwijl voor de ander een dagelijkse dosis schop onder de kont effectief is.

Als je even te gaan hebt voor je je eerste echte doel*- je streefgewicht- hebt gehaald, dan kan het zo zijn dat wat eerst werkte niet meer werkt. Je kan die havermout die je zo’n fijn vol gevoel gaf tot de lunch niet meer zien, je wordt ziek bij de gedachte weeeeer dat rondje te moeten lopen, je beloningen met bedeltjes voor die armband beginnen je te vervelen. ‘Aaaaaaaaagh’ kan je dan denken, ‘nu ik die havermout niet meer kan zien, haal ik mijn doel NOOIT meer’ en dat zou zomaar waar kunnen zijn als je waarde zou hechten aan die gedachte. Maar haal je de boodschap eruit die in die statement zit, namelijk dat het NU niet meer werkt, dan kan je iets doen om een alternatief de vinden voor dat vullende ontbijt (of een manier van accepteren van een rammelende maag), voor die wandeling (sorry hond) of voor die (inmiddels) suffe bedeltjes.

Misschien best een beetje spannend om te experimenteren, om datgene los te laten wat een tijd houvast gaf. Omdat je niet weet of het nieuwe gaat werken. Bedenk dan dat het zo simpel is als de som met de drie factoren, als je aan alle drie werkt, dan is er ongetwijfeld snel weer resultaat te verwachten. En…. Je mag altijd weer terug naar de havermout, de hond of de bedeltjes. Als het weer voor je werkt.

image

 

 

*ik bedoel natuurlijk te zeggen dat wat we vaak zien als einddoel, je streefgewicht, maar een moment is in je verdere slanke leven waarin je nog wel eens precies dezelfde strijd zal moeten voeten als tijdens het afvallen….just saying….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>