De eindstreep

Ik heb heel veel ervaring met afvallen (ik schat meer dan 300 kg totaal) en nog net iets meer met aankomen, dus je kan gerust zeggen dat ik een expert ben. Toen ik een paar jaar terug een flink aantal kilo’s kwijtraakte (20 ofzo) vroeg iemand me ‘En wat maakt het nu dan anders dan alle vorige keren?’. En ik stond me mijn mond vol tanden. Ik had geen idee. Ik voelde me verloren. En angstig. Want het was alsof in een klap al het vertrouwen in de goede afloop weg was. En dat was ook precies het effect wat die persoon beoogde. Helaas niet iemand met een greintje motiverend vermogen in zijn lijf. Wel met een gitzwarte kijk op het leven. Lijkt me een nare manier om in het leven te staan. Anyway, het was alsof de boze heks uit een sprookje, nl zoeentje waarvoor geen gouden bordje meer was en die daarom (en om haar nare karakter, anders hadden ze wel een ander gekozen) ook niet werd uitgenodigd voor het feest mijn resultaat vervloekte. Ik zou NOOIT blijvend een gezond gewicht behalen Hahahahahaaaa (eng schril uit te spreken).

Ehm, maar de rekensom is toch IK en de energie in en de energie uit = afvallen? Waar komt die heks voor in die som? Bij de ik natuurlijk…. IK hechtte waarde aan die ‘vloek’. Ik gaf de hoop op en zorgde ervoor dat energie in meer werd dan energie uit…

Alle persoonlijke ontwikkeling ten spijt kan ik nog steeds niet aan deze persoon denken zonder een of ander duivelbezwerend gebaar of geluid te moeten maken ☺️. Maar,  het moet gezegd, hij had een punt. Want: wat is nou toch dat geheime geheim dat een afvaller tot een gewichtsbehouder maakt? Ik durf niet te zeggen dat ik al ingewijd ben tot het geheimste der geheimen, eerst nog even 40 kg afvallen, namelijk maar dan….

image

(vertel gerust verder…)

  • De eindstreep is niet je gewichtsverlies tot dat streefgewicht, maar de dag waarop je definitief je ogen sluit.
  • de som blijft hetzelfde al is je streven niet meer energie in – energie uit is < 0 maar energie in – energie uit = 0 en ook de IK blijft de beslissende factor in de verdeling van de getallen over die som links of rechts van de min.
  • de IK in de som is groter dan de JIJ’s die er zijn. Niemand kan je dwingen meer te eten dan je beweegt (behalve de heks uit Hans en Grietje, maar die werd succesvol geëlimineerd) Hahahahahaaaa (lees hier weer die akelige lach…)
  • wat je deed om af te vallen, moet je blijven doen na behalen van je streefgewicht. Doen wat je daarvoor deed levert je je eerdere resultaat op…
  • Sprookjes bestaan niet….. Je leeft niet lang en gelukkig door behalen van je resultaat, het in het verleden behaalde resultaat is geen garantie voor de toekomst, de prins heeft geen wit paard
  • ….. Ik verzin gedurende mijn weg naar die -40 vast nog wat geheimen erbij. Wordt vervolgd…

Of weet jij er nog een paar? Laat me weten met een reactie ajb.

Zijn er geheimen tussen deze geheimen waar jij bij lezen helemaal van uit je vel springt? Mooi! Want een van de geheimste geheimen (daarom stond hij er nog niet tussen, ssssst, we houden het nog even stil) is dat het VERZET tegen deze natuurwetten een vervelend effect heeft dat het tot aankomen/innerlijke strijd/ellende leidt. Sorry. En nee, vind het vooral niet leuk, waarom zou je ook? Maar het accepteren dat dit nou eenmaal is zoals het is en je desondanks na het behalen van je streefgewicht je leven lang daaraan wil vasthouden is het geheimste aller geheimen en het geheim van alle succes.

2 gedachten over “De eindstreep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>