Het zaadje planten…

Vanochtend was ik weer op een website van een van mijn inspiratoren aan het lezen en stuitte daarbij op een youtube filmpje dat ik hierbij deel. In het filmpje spreken twee zeer succesvolle afvallers over hoe ze startten en hoe ze nu op gewicht blijven en over hun eetverslaving. Ik raad je aan het filmpje dat een uur duurt te bekijken, maar zal ook ingaan op een beeld dat Tim hier deelt over hoe te starten.

Tim vertelt dat hij begon toen iemand hem zei dat hij in een jaar tijd, voor de eerstvolgende Thanksgiving 50 kg kwijt kon zijn en dus startte hij in november. Andrea was er van overtuigd dat het in een druk leven inpassen van zo veel gewichtsverlies onmogelijk was. Daarvoor had je ‘obese’-achtigige toestanden nodig met een personal trainer, iemand die voor je kookt en hele dagen vrij om te sporten. Zij zag iemand die net als zij een druk leven met werk en kinderen had succesvol veel afvallen. Dat gaf ze een piepklein graantje hoop mee dat ze hun grote gewenste gewichtsverlies zouden kunnen bereiken.

Tim zegt daarover dat als je van iemand een zaadje krijgt waaruit een boom kan groeien, je het natuurlijk op tafel kan laten liggen en dan na een tijd bij die persoon aankloppen en zeggen ‘hee, het ligt er nog steeds, er is geen boom uit gegroeid’ of je kan het zaadje in de grond stoppen en het water geven en goed verzorgen.

Tim zegt dat hij in het begin niet veel vertrouwen had in zichzelf, maar wel in het proces. Naarmate het succes volgt op dat proces, ontstaat dat vertrouwen vanzelf. Ga dus gewoon van start en doe wat je ervoor moet doen, het vertrouwen zal groeien.

Wat is jouw zaadje en hoe verzorg je het?

Tim bereikte overigens die 50 kg niet in een jaar, het werden er 100 en hij is nu al meer dan twee jaar op gewicht. Hij staat zichzelf geen enkel ‘trigger food’ toe en werkt continu aan het stellen van sportieve doelen om zichzelf op koers te houden. Ook actief zijn met bloggen en anderen steunen in hun gewichtsverlies helpt hem op koers te blijven. Andrea viel meer dan 50 kg af en worstelt met periodes van eetbuien, meestal volgend op het eten van ‘trigger foods’.

Heb jij eten dat je triggert tot overeten? Of is het eventueel alcohol waar standaard ‘een vette bek’ bij hoort?

Ziehier voor Tim’s blog met het filmpje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>