Iets anders dan kilo’s

Ik ben erg geneigd mijn agenda te pakken en uit te rekenen over hoeveel weken ik 100 zal wegen en wanneer onder de 90 en wanneer op streefgewicht uitgaande van een kilo per week. Soms ben ik minder streng en bereken ik het met 0,8 kg. 0,5 weiger ik als realisch te zien (maar is terugkijkende naar de periode van juli tot nu helemaal niet zo gek). Eigenlijk helpt me dit niks, en om het gezonde eten zo min¬†mogelijk in de sfeer van ‘een race’ te plaatsen, weeg ik me niet meer thuis. Alleen eens per week bij de WW.

Om mezelf op een andere manier te motiveren heb ik met een maatje van de hardloopclub afgesproken om halverwege maart een ‘nationale nieuwenbroekendag’ te vieren. In een periode van 10 weken willen we in een maatje kleiner komen te passen. Als me dat lukt op die datum pas ik weer in normale Nederlandse confectiemaat. Hoe gaaf is dat? 11 maart. Onthoud die datum…..

image

3 gedachten over “Iets anders dan kilo’s

 1. Hartstikke goed doel.
  Zo is voor mij mijn skibroek een meetlat. Die wil ik blijven passen. 5 jaar geleden gekocht toen ik 12 kg was afgevallen. De afgelopen twee jaar heb ik in een nieuwe broek geskied die een maat groter was.
  Na de vakantie vorig jaar besloot ik dat ik in 2016 mijn oude broek weer zou dragen. Die zat sinds juli goed. Toen ben ik ipv 1550 kcal max 2000 kcal per dag gaan eten en viel nog wat af. November en december waren 2000+ maanden. Na december zat ie wat strakker, maar nu gaat ie weer beter passen. Het blijft een dingetje dat matig met eten ?
  Geniet op 11 maart van het shoppen. Zo leuk om te zien hoe anders een goed passende broek in je nieuwe maat staat. Gaat goed komen! En inderdaad jouw verhalen helpen mij. Leuk om te lezen dat dadels voor jou ook werken. Met welke groep loop je nu hard?

  1. Leuk dat je blijf meelezen!!! Ik loop nu niet…het is dus iemand van jouw hardloopgroep….ik wacht even met lopen ivm blessuregevaar nu ik zo zwaar ben. Eind feb hoop ik onder de 100 te zijn. Dan durf ik het weer aan. Eerst even weer wat op niveau komen en dan in april….
   Je broekenstrategie klinkt erg goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>