Lekker makkelijk!

Het veranderen van allerlei gewoonten en het aangaan van de dingen die alsmaar blijven liggen, wierp deze week zijn vruchten af: ik ben na lang ‘trutten’ eindelijk weer eens naar de tandarts geweest. Was niet leuk, wel nuttig. Ik durf nu weer voluit te lachen.

Ken je dat, zo’n lijstje dingen die je weet dat je eigenlijk zou moeten doen, maar steeds uitstelt? Op den duur is het denken aan het uitstellenĀ net zo oncomfortabel of misschien wel erger dan het klusje zelf.

Ik vond het opvallend, de last die van me afviel zodra ik de afspraak met de tandarts had gemaakt. En inderdaad het tandsteen verwijderen was niet zo prettig, maar vele malen minder erg dan de optelsom van al die onconfortabele momenten waarop ik willens en wetens niet belde.

Ook dagelijkse klusjes zoals de was opvouwen, de vaatwasser in- of uitruimen en opruimen kunnen bij mij een groot gevoel van tegenzin oproepen. Niet omdat het zo veel tijd kost of zo moeilijk is, maar bah, geen zin. De momenten dat ik me er gelijk overheen zet, leveren meestal dubbel plezier: een net huis en niet dat vage schuldgevoel.

image

 

Ook bij het gezond eten en bewegen kan je regelmatig te maken krijgen met geen zin. Bovenstaande plaatjes zie je vaak in tijdschriften over gezond eten, maar soms zit je gewoon met lange tanden achter je bak sla terwijl je gezin of vrienden eten wat jij zou willen eten. Bah! Geen zin!

Geen zin om je om te kleden om te gaan sporten, te koud om te wandelen, te regenachtig om te fietsen. De sportjuf is niet aardig, de mensen in de groep niet leuk, de rest is slanker, de les te zwaar, de chips te lekker om te laten staan, het duurt te veel weken voordat je slank bent. Bah. Bah. Bah.

Als je er bij stilstaat is dat geen zin gevoel eigenlijk een heel naar gevoel. Zeg maar eens heel zeurderig en slepend een paar keer achter elkaar ‘geen zin’. Ik weet niet waar jij het voelt, maar ik krijg er een heel naar gevoel van in mijn buik. Dat gevoel gaat op twee manieren over: je besluit dat waar je geen zin in hebt gewoon lekker niet te doen en gaat over tot de orde van de dag of je doet het wel.

De keus is aan jou. Wat zou het beste resultaat opleveren?

Het hoeft helemaal niet makkelijk te zijn. Zou wel leuker zijn, maar het hoeft niet. En toch kan je het doen. Probeer maar!

2 gedachten over “Lekker makkelijk!

  1. Ik kan mij idd heel erg storen aan al die “lachende, slanke, witte mensen” geleund over hun bak sla. Totaal niet reeel. Laat toch gewone mensen zien ;die te dik zijn, bad hair day hebben, uit Marokko, Turkeije, Spanje, China what ever , komen. Die sjahhie zijn, slecht gebit hebben, kortom niet zo perfect. En ook graag eens ouder dan 30!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>