Gat

Gisteren keek ik met mijn dochter samen naar de film ‘the hole’. Drie kinderen ontdekken daarin in een kelder een luik dat met veel hangsloten dicht zit. Als ze het open maken, ontdekken ze een enorm diep gat. Als ze even wegkijken kruipt er iets uit. Stuk voor stuk worden ze daarna achterna gezeten door hetgeen waarvoor ze het meest bang zijn (en geloof me, dat was best eng),  totdat ze die angst onder ogen kunnen zien en vol overtuiging kunnen zeggen ‘ik ben niet bang voor jou!’

image

 

In het dagelijks leven worden we gelukkig niet onder water getrokken door moordzuchtige clownspopjes, maar wel laten we ons op een veel subtielere manier tegenhouden door onze angsten. Angst is eigenlijk nooit constructief. Nee, het dient zelfs niet als aansporing op je hoede of voorzichtig te zijn, maar verlamt en creëert misschien zelfs wel gevaarlijke situaties.

We zijn allemaal bang voor bepaalde dingen. Jammer want uit angst laten we dingen die ons verder zouden brengen, en doen we dingen die niet behulpzaam zijn richting ons doel.

Ik kwam er onlangs achter dat ik bang was mijn doel te behalen. Dat ik dan zou merken dat het niet was zoals ik hoopte en daarom uit teleurstelling weer extra veel zou gaan eten. Als je daar bang voor bent terwijl je wil afvallen, wat voor impact heeft dat dan? Dat is als auto rijden met de handrem erop….

Waar ben jij bang voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>