Fitbitmania

Mijn grootste vriend in dit proces op weg naar een gezond gewicht is een elektronische: mijn fitbit. Ik schreef er al eerder over. Ik heb hem dag en nacht om mijn pols en heb inmiddels een arm vol keuzes aan bandjes. In China besteld en af en toe komt er weer een nieuwe mijn huis binnendruppelen.

Ik houd er mijn stappen en gewandelde kilometers, uren geslapen en hoeveelheid glaasjes water gedronken in bij en op gezette tijden gaat mijn geruisloze wekker af (want trilt) zodat ik opsta, pauze neem, op weg ga naar een afspraak of huiswaarts keer. En inmiddels kan ik ook zien hoeveel stappen drie andere bekenden al gezet hebben deze week.

image

De app van mijn fitbit flex, want zo heet hij, is inmiddels mijn favoriete app geworden.

Vrijdag was ik uitzinnig blij: mijn zebra bandje was binnen! Ik heb er steeds heel blij naar lopen kijken. Zo leuk!

Zaterdag deed ik hem na het douchen weer om, stapte op de fiets en bij parkeren van de fiets: PANIEK. Bandje weg!

Ik twijfelde even om toch verder te gaan want ik had een kaartje voor het filmfestival, maar niet lang: gauw de route terug fietsen!!!!

Halverwege de route was ik zo slim om op mijn app de functie ‘houd beweging bij’ te selecteren. Dan wordt er als het ware een route uitgestippeld vanaf waar je begonnen bent. Vreemd genoeg bleek het beginpunt van die route toch mezelf te zijn…. Dus jas uit, tas en jas doorzocht. Niks. Nog weer paar honderd meter verder, app weer bekeken. Jas en tas weer bekeken. Niks.

Dan maar voorzichtig naar huis, stel nou dat hij ergens onzichtbaar aan me hangt te bungelen en door het bewegen van het fietsen valt. thuis. Niks. Jas uit. Niks. Tas doorzocht. Niks. Wasmachine boven bekeken. Eh, niks. Vriezer ingedoken. Niks.

Wekkerfunctie aangezet. Een heel zacht getril hoorbaar. Katten mauwden er doorheen. Nog weer een keer die wekker. Zacht getril zonder duidelijke richting. Weer die wekker. Zacht getril. Leek uit hoek van de keuken┬áte komen. Weer die wekker…. Jaaaaaaaaaa, daar is ie. Op de grond.

Film gemist, maar mijn beste vriend weer terug. Gelukkig!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>