Bewegen

Om een gezond gewicht te kunnen bereiken MOET je sporten, hoor je wel eens. En in programma’s als Obese zie je mensen met zwaar overgewicht keihard trainen op de sportschool om hun doel te bereiken. Feit is en blijft dat wat je eet een veel grotere invloed heeft op je gewicht dat wat je beweegt. Om een bakje chips (177 Cal) te verbranden moet je 13 minuten hardlopen, terwijl je het misschien in 2 minuten opeet. Toch is bewegen heel belangrijk als je op weg bent naar een gezond gewicht, omdat het het afvallen wel ondersteunt en omdat het een effect heeft op je geest en je overall gevoel van fit zijn.

In al mijn vorige ‘pogingen’ om gewicht te verliezen had ik de strategie van een tijdje keihard werken en dan de boel weer laten schieten. Dat werkte altijd prima zolang ik keihard werkte: de kilo’s vlogen eraf. Zodra ik weer meer ging eten en minder sportte, vlogen ze er weer aan.

Je moet iets doen dat je kan blijven volhouden, hoor ik mensen dan zeggen. Drie avonden per week naar de sportschool is het dan wat mij betreft niet. Gewoon niet in mijn leven in te passen op een comfortabele manier. En¬†prettiger nog dan volhouden is wat mij betreft er lol in hebben!’

Inmiddels is het wandelen (na 26 weken fitbit) een gewoonte geworden, en dus geen kwestie van volhouden, maar gewoon iets dat ik elke werkdag doe van en naar het station. De weekenden zijn lastiger. Afgezien van het wandelen van en naar de supermarkt lukt het me niet zo goed een weekendwandelroutine op te bouwen. Ik doe de weekboodschappen nu te voet en ben nu extra blij als ik iets vergeten ben en terug moet want dat zijn weer 2000 stappen meer…

 image

Vandaag ga ik ook maar even een krant halen op het station en dan weer terug wandelen door de stad.

En ik doe ook iets anders: dansen! Met de wii. Mijn dochter kocht onlangs just dance en staat nu al twee weken lang iedere vrije minuut in de woonkamer te dansen. ‘Doe nou een mee’, beet ze me toe. Gisterenavond toen ze er niet was, heb ik het stiekem even gedaan. En vanochtend weer. Hartstikke leuk en… 500 stappen per liedje zo ongeveer! Wil je toch liever hardlopen? Over calorieverbruik van hardlopen versus wandelen, lees je hier.

Wat vind jij leuk om te doen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>