Lose weight with NLP

Vandaag even een korte boekbespreking over ‘ Lose weight with NLP’ van Lindsey Agness. In dit praktische boek dat je als werkboek kan gebruiken, geeft Agness je een flink aantal technieken mee waarmee je moeiteloos een gezond(er) gewicht kan bereiken. De technieken die ze gebruikt zijn bekende NLP technieken die ook voor een niet-NLP’er gemakkelijk te volgen zijn. Ze gebruikt geen NLP jargon, maar legt de oefeningen uit. Aan de hand van een simpel vragenlijstje kom je achter je eetstijl. Ben je een emotionele eter, een grote eter, een people pleaser of toch meer een verslavingseter, luie eter of control freak eter? Voor ieder eettype heeft ze strategieën.
Als je de motiverende oefening hebt gedaan waarmee je een toekomstvisie creëert waarin je afvalt en eentje waarin je die stap niet zet en misschien juist aankomt, krijg je vervolgens de tools mee die je helpen je doel te bereiken door beperkende gedachtenpatronen rondom niet kunnen afvallen bloot te leggen en te veranderen, te dealen met emoties, om te gaan met ‘cravings’ en jezelf te motiveren te gaan bewegen.

image
Agness schrijft geen bepaald eetplan voor, maar kiest voor een gezonde lifestyle waarin 80% gezond en maximaal 20% minder gezond wordt gegeten en gedronken. Ze schrijft koolhydraten niet af, maar vraagt je al het witte te laten staan en alcohol, suiker, zuivel, junkfood en cafeïne zoveel mogelijk uit te bannen.
Een inspirerend boek!

Ziehier een filmpje over het boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>