Simpel, maar niet gemakkelijk

Het volgen van een plan met zulke strenge regels als metabolic balance heeft is eigenlijk heel simpel, maar dat wil niet zeggen dat het gemakkelijk is. En toch helpt het simpele me.

Zo mag ik bijvoorbeeld niet eten tussen de maaltijden in en dat is simpel. Alles wat me tussentijds wordt aangeboden daar zeg ik gemakkelijk nee tegen. Het stukje kaas op de markt, de gezonde reep met dadels en noten, het overgebleven stukje taart. Nee. Simpel!

Maar als ik dan bij mijn ouders aan mijn ontzettend lekkere Zalm met spinazie zit en zij eten zalm met van die grote garnalen in knoflook en dikke frieten met flink veel mayo erbij dan heb ik toch wel even ? zo’ n bekkie.

IMG_3280

Wat mij dan helpt is dat ik voor mezelf de twee maanden regel heb ingevoerd. Ik stel mezelf de vraag hoe ik me over twee maanden voel als ik dit nu opeet en vraag mezelf vind ik het over twee maanden nog zo belangrijk dat ik dit vandaag perse moet eten? Nee dus. Dus ik laat alles wat ik langs die regel haal lekker staan….en dat is ook weer simpel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>